پیشتر در مطالب قبل در مورد اینکه فیشر یا شقاق چیست مفصل صحبت کردهایم. اما این بار قصد داریم بیشتر درمورد راههای درمان فیشر صحبت کنیم. اما همچنان برخی از این روشها مورد استفاده قرار می گیرد. در این میان اما به روزترین روش درمان فیشر نیز وجود دارد که در ادامه آن را شرح خواهیم داد. برای درمان فیشر دو روش وجود دارد که یکی از بین بردن اسپاسم اسفنکتر داخلی (پارشیل اسفنکترتومی) و دیگری برداشتن زخم فیشر (فیشرکتومی) که امکان دارد بر حسب نیاز و تشخیص پزشک از هر دو مورد یا صرفاً یکی از موارد استفاده شود.
درمان فیشر با تیغ جراحی: این نوع درمان جزو اولین روشهای درمان شقاق بوده است که سابقاً همه پزشکان از همین روش استفاده میکردند. در زمان برش فیشر با تیغ جراحی امکان خونریزی وجود دارد.
درمان فیشر با الکتروکوتر: الکتروکوتر یکی از دستگاههای مخصوص جراحی است که مشکل خونریزی را رفع نموده ولی در روش درمان فیشر با الکتروکوتر، گرمای زیاد تولید شده تا شعاع 20 الی 30 میلی متر منتقل می شود و به بافتهای اطراف زخم فیشر آسیب می رساند. ضمناً بخاطر توسعه زخم طی درمان، مراقبت پس از درمان فیشر طولانی تر می شود.
درمان فیشر با لیزر CO2: در استفاده از لیزر co2 برای درمان فیشر معایب مربوط به تیغ جراحی و الکترو کوتر دیگر وجود ندارد به این دلیل که هم خونریزی به خوبی مهار می شود و هم آسیب حرارتی که در الکترو کوتر وجود دارد در لیزر co2 به حداقل میزان می رسد.(انتقال حرارت تا 1میلی متر). لیزر CO2 مزیتهای بسیار زیادی نسبت به لیزرهای کم توان دارد و روند درمان فیشر را هم برای بیمار و هم پزشک سادهتر میکند. با استفاده از دستگاه لیرز CO2 درمان فیشر تنها در 15 دقیقه انجام میشود.
بوتاکس: در بیمارانی که روشهای جراحی برای آنها امکان پذیر نمی باشد تزریق بوتاکس برای کاهش تُن و اسپاسم اسفنکتر استفاده می شود بطور مثال بیماران دیابتیک و یا درحال شیمی درمانی که احتمال عفونت در روشهای جراحی وجود دارد تزریق بوتاکس توصیه می شود.
اینفرارد: در جواب سوال تعدادی از بیماران باید یادآوری شود دستگاه اینفرارد لیزر نمی باشد و در درمان شقاق نقشی ندارد.